to νeo, ατμοσφαιρικo
ξενοδοχειακo συμπαν

5-6 Οκτωβριου 2024
Ωδεiο Αθηνων

5-6 Οκτωβριου 2024
Ωδεiο Αθηνων

η εκθεση

H έκθεση Hotel Experience
αποτελεί το νέο, ατμοσφαιρικό
ξενοδοχειακό σύμπαν 

Ο χώρος του Ωδείου Αθηνών κυοφορεί ένα ατμοσφαιρικό Ξενοδοχειακό Σύμπαν. H έκθεση Hotel Experience ξεπερνά τις συμβάσεις των κλαδικών εκθέσεων και δημιουργεί περιβάλλοντα, στα οποία οι δυνατότητες εφαρμογών των υλικών ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις.

Στην έκθεση Hotel Experience, τα υλικά παρουσιάζονται μέσα από τη αλληγορία του ξενοδοχείου, πέρα από το συμβατικό branded context: Σκηνικές κατασκευές, κινηματογραφικές αναφορές και φωτισμός, σε συνεργασία με την πολυτάλαντη αρχιτέκτονα και σκηνογράφο Εύα Μανιδάκη από το γραφείο Fulx Office, αναβαθμίζουν την παρουσία του εκθέτη και τον επισκέπτη σε ένα απρόσμενο περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, συνεδριακά events και workshops αποτελούν πυρήνα ανταλλαγής γνώσεων και δικτύωσης κορυφαίων επαγγελματιών της αγοράς.

Η φετινή έκθεση Hotel Experience εμπνέεται από ατμόσφαιρες ξενοδοχείου που συναντάμε σε εμβληματικά κινηματογραφικά έργα, όπως το «Shining» του Stanley Kubrick (1980), το «In the mood for love» από τον Wong Kar-wai (2000) και το «Grand Budapest Hotel» του Wes Anderson από το 2014.

to concept

Μια πολυαισθητηριακή εμπειρία καθώς ο επισκέπτης της έκθεσης μετατρέπεται σε επισκέπτη του ξενοδοχείου

Cinematic
Elegance

Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής και της οργάνωσης του χώρου είναι η δημιουργία μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας καθώς ο επισκέπτης της έκθεσης μετατρέπεται σε επισκέπτη του ξενοδοχείου. Εκεί, καλείται να περιηγηθεί σε έναν ελκυστικό και μυστήριο χώρο φιλοξενίας.

Έτσι ο σχεδιασμός της έκθεσης σκηνοθετεί τη συνάντηση του επισκέπτη με έναν κόσμο αλλιώτικο, που συμπυκνώνει τη φαντασμαγορία της κινηματογραφικής αισθητικής. Τα εμπορικά περίπτερα μετατρέπονται σε δωμάτια ξενοδοχείου, ενώ οι υπόλοιποι χώροι της έκθεσης αναφέρονται σε χαρακτηριστικά σημεία χώρων φιλοξενίας όπως Ρεσεψιόν, Φουαγιέ, Πισίνα, Ανελκυστήρας, παραπέμποντας σε ένα ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο με σινεφίλ αναφορές.

Αφετηρία της έκθεσης αποτελεί η Ρεσεψιόν, ο χώρος υποδοχής των επισκεπτών  με αντίστοιχη κινηματογραφική αναφορά που τους εισάγει απευθείας στη ντελικάτη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου. Η Ρεσεψιόν, και τα δύο κλιμακοστάσια που την πλαισιώνουν, συνδέονται με το μεγάλο lounge, στο οποίο χωροθετείται το κυριότερο μέρος των περιπτέρων.

Το μεγάλο lounge του φουαγιέ, συνιστά τον κεντρικό χώρο της έκθεσης, σημείο συναντήσεων και καθιστικό. Εκατέρωθεν του εκτεταμένου διαδρόμου του φουαγιέ, που καλύπτεται από μοκέτα που παραπέμπει στην κλασσική ταινία Λάμψη, του Κιούμπρικ, διαμοιράζονται περίπτερα – δωμάτια ξενοδοχείου. Η ενσωμάτωση επιγραφών neon, που συχνά συναντάμε στις εισόδους κυρίως των ξενοδοχείων, δημιουργούν οπτικούς ορίζοντες και εντείνουν τη θεατρική ατμόσφαιρα του χώρου.

Η εκθεσιακή διαδρομή συνεχίζεται μέσω του κεντρικού φουαγιέ στο χώρο Β (Black Box) όπου ο επισκέπτης καλείται να εξερευνήσει το εσωτερικό και των υπόλοιπων δωματίων – περιπτέρων. 

4 λόγοι για να επισκεφτείς
την Hotel Experience

Ανακαλύψτε τη μοναδική έκθεση που συνδέει την εικαστική παρουσίαση με το υψηλό συνεδριακό περιεχόμενο.
Εξερευνήστε δυνατότητες διακριτής διαφοροποίησης του ξενοδοχείου σας, μέσα από τις ιδέες κορυφαίων αρχιτεκτόνων και brands υλικών.
Γνωρίστε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρουν οι διαφορετικές ατμόσφαιρες στην αρχιτεκτονική.
Ενημερωθείτε από τους κορυφαίους του hoteling και της αρχιτεκτονικής για τις τρέχουσες τάσεις στον σχεδιασμό και την προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Οι διοργανωτές

Design Ambassador

ARIS MARINAKIS ARCHITECTURAL EDITIONS

Η Design Ambassador, με ιδρυτή και CEO τον Βασίλη Μπαρτζώκα, είναι η μοναδική εταιρεία επικοινωνίας στην Ελλάδα, δημοσίων σχέσεων, εκδηλώσεων και συμβουλευτικής με κύριο κλάδο ενδιαφέροντος την Αρχιτεκτονική και το Σχεδιασμό. Ειδικοί στο επαγγελματικό matchmaking, ενορχηστρώνουμε τον διάλογο ανάμεσα στους καλύτερους δημιουργούς με τα πιο εξωστρεφή και φιλόδοξα brands.

Η Design Ambassador διοργανώνει μεταξύ άλλων τα συνέδρια ΕΣΩ, Ημερίδα για το Design και την Αρχιτεκτονική, Architects Talk στα πλαίσια της Build Expo Greece (διοργάνωση ROTA)  και The Architect Show (διοργάνωση MEDEXPO), ενώ, με αφετηρία την πλατφόρμα ARCHISAERCH.gr, δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων με τα συλλεκτικά περιοδικά Archisearch Paper Edition και ADM, σε συνεργασία με τη LIFO.

ARIS MARINAKIS ARCHITECTURAL EDITIONS

Ο Άρης Μαρινάκης έχει μακρά πορεία στον χώρο των media και των περιοδικών για την Αρχιτεκτονική.

Τα τελευταία χρόνια μέσα απο την ARIS MARINAKIS ARCHITECTURAL EDITIONS έχει εκδόσει μονογραφίες για τον Αλεξανδρο Σαμαρά και άλλους επιφανείς αρχιτέκτονες ενώ τελευταία και σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα και την Design Ambassador και το ARCHISEARCH.gr έχει εκδόσει τις μονογραφίες των K-STUDIO, ELASTIC ARCHITECTS, URBAN SOUL PROJECT, A&M ARCHITECTS, MOUSTROUFIS ARCHITECTS ενώ αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι μονογραφίες των ISV και του γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES καθώς και την συλλεκτική έκδοση ARCHISEARCH THE PAPER EDITION η οποία έχει βραβευθεί με GRAND PRIX RED DOT DESIGN AWARD.

Prev
Next
Drag
Map